Om byggeriet
Vi udbygger Risskov skole de kommende år, så bydelens mange børn, unge og fritidsbrugere får cirka 3100 kvadratmeter ny skole til læring, trivsel og udvikling.

Projektbeskrivelse
Når om- og udbygningen er færdig, er Risskov skole og klub tilbud en fuld 5 sporet skole med tilhørende faglokaler, klubfaciliteter og pædagogiske arbejdspladser, så den kan rumme de nuværende og kommende elever.
Mens udbygningen finder sted, vil en del af eleverne blive undervist i midlertidige undervisningslokaler på Plejehjemmet Hørgården, som ligger 700 meter fra skolen.
I projektet har vi stort fokus på at skabe gode læringsmiljøer ude og inde, forbedre forhold for gående og cyklister, skabe smukke arkitektoniske løsninger, bygge med så lavt klimaftryk som muligt og inddrage skolens brugere og naboer i udviklingen af projektet.
Vision
I byggeprojektet arbejder vi med principperne for RULL. Det står for Rum Til Leg og Læring og bliver brugt ved om- og nybygninger i skoler, dag- og fritidstilbud i Aarhus Kommune. Formålet er at skabe spændende og fremtidssikrede læringsrum både inde og ude, der inspirerer børn og unge til aktiv brug af deres kroppe og sanser, stimulerer deres kreativitet og inviterer til leg og læring.
Læs mere om tankerne bag RULL her
Bygherreteam
Arkitektfirma COBE A/S skal sammen med ABC Rådgivende Ingeniører, Celis Consult, NERD Architects og Arkitekter Johansen & Rasmussen stå for opgaven.
Projektets fem fokusområder
Målet er at skabe nogle rammer for børnene, der fremmer deres trivsel og inspirerer til læring. Det gøres i videst muligt omfang ved at udvide deres læringsareal og ombygge små og utidssvarende hjemområder til større læringsmiljøer, der understøtter en mere varieret skoledag og et godt fritidsliv. Herudover vil projektet arbejde med at styrke udearealer, så de inviterer til fællesskab, leg og læring.
I overensstemmelse med mål for Aarhus Kommunes indeklimastrategi arbejder projektet med at forbedre børne-, undervisnings- og arbejdsmiljøet i de fysiske rammer (lys, luft, lyd og termiske forhold).
Der er fokus på at understøtte det stærke fællesskab, der er mellem skole, fritid og lokalmiljø. Derfor inddrages elever, medarbejdere, forældre og borgere løbende gennem dialogmøder, borgermøder, workshops og åbent hus-arrangementer med mulighed for at få status på projektet, bidrage med input og stille spørgsmål.
Projektet arbejder med at forbedre skolens interne trafikale forhold, blandt andet ved at øge tilgængelighed for cyklister.
Herudover sættes fokus på universelt design, og der arbejdes med at sikre tilgængelighed for alle, både i forhold til fysiske, men også mentale handicaps.
Skolen udbygges med respekt for hovedbygning og forstanderbolig. Begge bygninger er vurderet bevaringsværdig i klasse 2 og er i kraft af deres arkitektur, kulturhistorie og håndværksmæssige udførelse vurderet som fremtrædende eksempler. Fredede bygninger ligger i klasse 1. Der er altså tale om en høj bevaringsværdighed.
Byggeprojektet arbejder med Aarhus Kommunes ambitiøse klimaplan med bl.a. LCA-baseret design. Det forventes at anvende genbrugsmaterialer, herunder 55.000 brugte mursten og biogene materialer.
Mette Blicher Folmer
Aarhus Ejendomme
Telefon: 41 85 79 21
E-mail: meblf@aarhus.dk