Gå til hovedindhold

4.-6. klasse

Vi oplever, at det er på mellemtrinnet, at eleverne bliver mere bevidste om deres egen faglige udvikling og gradvist opnår en større selvstændighed.

 • Læs op

Indhold

  Din rolle som forælder til et barn på mellemtrinnet 

  I 4.-6. klasse handler din rolle som forælder om at fastholde dit barns fokus på skolen. Mange elever i indskolingen er ivrige efter at lære at læse og øve sig på de forskellige fag. På mellemtrinnet kan koncentration og fordybelse omkring det faglige til tider være vanskeligt, fordi kammerater og fritidsaktiviteter fylder mere og mere. Forsøg at finde en balance, hvor du er opmærksom og stiller krav til dit barn i forhold til barnets skolegang, samtidig med at du ikke hjælper for meget. Det er lærerigt og udviklende for dit barn at møde både faglige og sociale udfordringer i skolen, som kræver en ekstra indsats. 

  Mellemtrinet på Risskov Skole er en smeltedigel. Her trækker eleverne på den viden, de har med sig fra indskolingen og nyt kommer til. Hvor de tidligere har været vant til at arbejde med temaer, som de voksne har præsenteret for dem, så er det nu eleverne, der fordyber sig i det faglige stof, og præsenterer det for klassekammeraterne eller andre elever på skolen. Eleverne bliver mere bevidste om deres egen faglige udvikling, og de opnår gradvist en større selvstændighed. 

  Når eleverne starter i 4. klasse, udleverer skolen en Chrome book/computer til dem, som de vil have stillet til deres rådighed de næste tre år. En stor del af undervisningen tager udgangspunkt i digitale portaler, og derfor er en computer en nødvendighed, hvis eleverne skal have størst muligt udbytte ud af undervisningen.  

  På mellemtrinet har vi en ugentlig fordybelsesdag, hvor lærerne sætter fokus på et tema eller et specielt fagligt stof. Det er blandt andet på disse fordybelsesdage, at klasserne besøger museer eller tager på udflugter, der understøtter temaet eller undervisningen, som klassen er særligt optaget af. 

  Sidst opdateret: 15. november 2023